Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaprta potniška blagajna na postaji Rakek

Obveščamo vas, da s 1. aprilom 2014, potniška blagajna na železniški postaji Rakek, prenehala s poslovanjem. Dnevne in abonentske splošne vozovnice lahko po navedenem datumu kupite in podaljšujete na potniških vlakih Slovenskih železnic.

Nove abonentske in subvencionirane vozovnice za dijake in študente lahko kupite in podaljšujete na drugih železniških postajah, kjer obratuje potniška blagajna.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje!