Mobilna aplikacija Slovenskih železnic – Grem z vlakom

Slovenske železnice smo aprila na trgu mobilnih aplikacij objavile lastni program Grem z vlakom, izdelan za operacijski sistem Android. Ta prvenstveno prikazuje podatke o voznih redih vlakov na območju Slovenije in informacije o zamudah ter ovirah v prometu. Kljub temu, da so mobilne aplikacije s podobno vsebino že na trgu, pa je naši aplikaciji dodanih še nekaj uporabnih zmožnosti, ki se jih boste prav gotovo razveselili predvsem naši redni potniki.

Mobilno aplikacijo Grem z vlakom je izdelala služba za informatiko na Slovenskih železnicah, d. o. o., agencija Renderspace, d. o. o., pa je oblikovala kreativno podobo in sodelovala pri zasnovi uporabniške izkušnje. Kot že omenjeno, je mobilna aplikacija Grem z vlakom izdelana za operacijski sistem Android in prikazuje: vozne rede potniških vlakov Slovenskih železnic na območju Slovenije, morebitne ovire in zamude vlaka na izbrani relaciji, vpogled v vse zamude in ovire v prometu, redne cene potovanj.

Hkrati mobilna aplikacija omogoča, da si relacije, na katerih najpogosteje potujete, dodate med priljubljene. Aplikacija je neposredno povezana z informacijskim sistemom Slovenskih železnic in seveda potrebuje internetno povezavo, predvsem zaradi osveževanja podatkov o zamudah in ovirah v prometu. Vozni redi se običajno zamenjajo enkrat na leto, pri čemer se morebitne spremembe sproti posodabljajo.

Menimo, da mobilna aplikacija vsebuje najbolj uporabne zmožnosti, vendar jo bomo v prihodnje še izpopolnjevali. Med drugim jo bomo dopolnili z GPS iskalnikom vstopnih postaj, s katerim boste lahko iskali najbližjo postajo. Dodali bomo tudi nastavitev za prejemanje kratkih obvestil o zamudah vlakov in ovirah v prometu za vaše priljubljene relacije. Obveščali pa vas bomo lahko tudi o aktualnih ugodnih ponudbah za potovanje z vlakom.

Glede na to, da se uporaba mobilnih telefonov z operacijskim sistemom iOS v Sloveniji povečuje, bomo pripravili tudi mobilno aplikacijo za uporabnike iPhonov.

Ker se mobilne aplikacije hitro razvijajo, bomo sledili tehnološkim gibanjem in nenehno izboljševali našo mobilno aplikacijo Grem z vlakom, da bo sodobna in do uporabnikov prijazna.

 

Prikaz vsebin v mobilni aplikaciji

Grafika z vlakom, železniško postajo in pripisoma "Z vlakom po kulturo" in "V zgodovinska mesta Slovenije".