Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Obisk kitajske delegacije na Slovenskih železnicah

V sredo, 16. aprila, je Slovenske železnice obiskala gospodarska delegacija iz Pekinga. Sestavljali so jo predstavniki različnih ministrstev in predstavniki kitajskega pristaniškega sektorja, transporta in logistike ter kitajskega veleposlaništva v Sloveniji.

undefined

Kitajsko delegacijo je sprejel poslovodstva Slovenskih železnic Milan Jelenc s sodelavci iz podjetij SŽ-Tovorni promet, SŽ-Potniški promet in SŽ-Infrastruktura. Milan Jelenc je gostom predstavil organiziranost in delovanje skupine Slovenske železnice. Posebno pozornost je posvetil storitvam tovornega prometa, kjer imajo Slovenske železnice vlogo pomembnega regionalnega prevoznika in v tesnem sodelovanju z Luko Koper lahko kitajskim podjetjem ponudijo kakovosten prevoz njihovega blaga. Predstavil pa jim je tudi načrte Slovenskih železnic na področju potniškega prometa in aktualne ter načrtovane infrastrukturne investicije. Gosti, ki potujejo tudi po drugih evropskih državah, so si na lastno željo ogledali tudi tovorno postajo Koper in so bili po lastnih besedah navdušeni nad ogledom in posredovanimi pojasnili.

undefined