Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Povišanje cen v notranjem potniškem prometu

Vlada RS je 10. aprila, na 54. redni seji, izdala Uredbo o določitvi najvišjih cen prevoza potnikov po železnici v notranjem potniškem prometu. Skladno z uredbo, se bodo v torek, 15. aprila 2014, cene v železniškem notranjem potniškem prometu zvišale za 6 odstotkov. Zadnje povišanje cen v notranjem prometu je bilo 1. marca.2011.

Potnikom bodo še vedno na voljo številni popusti, na primer popusti za družinska potovanja, potovanja mladih, potovanja za upokojence, turist vikend in druge ugodnosti.

Vsa podrobnejša pojasnila in informacije o popustih lahko dobite:

  • v Infocentrih Ljubljana, Celje in Maribor
  • na potniških blagajnah
  • v klicnem centru Slovenskih železnic: tel. št. 1999* ali
  • po elektronski pošti [email protected]