Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

VABIMO VAS NA MEDNARODNI MUZEJSKI DAN, v nedeljo, 18. maja

Železniški muzej Slovenskih železnic in Društvo ljubiteljev železnic Železna cesta vabita na MEDNARODNI MUZEJSKI DAN, v nedeljo, 18. maja od 10. do 18. ure, v Železniški muzeju SŽ na Parmovi 35 v Ljubljani.

undefined

Za vse obiskovalce muzej pripravlja vodene oglede razstave ob 11., 14. in 16. uri.
Obiskovalci si bodo lahko med drugim ogledali modulno maketo v merilu HO (1:87) in se popeljali s parno lokomotivo po vrtni železnici 7,25 cole (184mm).

Vabljeni so tudi na vožnjo s pravo ozkotirno parno lokomotivo serije 71 in z muzejsko motorno drezino. Predstavili bomo tudi modelno vrtno železnico LGB (merilo 1:22).

Vstop na prireditev je prost!