Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

VABIMO VAS NA SEJEM MODELNE ŽELEZNICE, v soboto, 17. maja

Železniški muzej Slovenskih železnic in Društvo ljubiteljev železnic Železna cesta vabita na SEJEM MODELNE ŽELEZNICE v soboto, 17. maja od 9. do 15. ure v železniški muzeju SŽ na Parmovi 35 v Ljubljani.

undefined

Ob 11. in 14. uri bo organizirano strokovno vodstvo po razstavi.

undefined

Obiskovalci si bodo lahko med drugim ogledali modulno maketo v merilu HO (1:87) in se popeljali s parno lokomotivo po vrtni železnici 7,25 cole (184mm) parnim traktorjem ali motorno drezino. Predstavili bomo tudi modelno vrtno železnico (merilo: 1:22, LGB)

undefined

Vstop na prireditev je prost!