Središče Vitalis odprlo svoja vrata

V ponedeljek, 23. junija, je svoja vrata v Ljubljani v Zalogu (Hladilniška pot 28) odprlo Središče Vitalis.
Na eni lokaciji Središče Vitalis združuje priložnosti za različne generacije. Je prostor gibanja in ustvarjalnosti, ki ga sestavljata medgeneracijsko središče in rekreacijsko središče.
V medgeneracijskem središču lahko seniorji v prijetnem okolju ob skrbno načrtovanih dnevnih dejavnostih ter zagotovljenih zdravih obrokih preživijo dan. Poskrbljeno je tudi za prevoz od domačega praga do središča Vitalis, kjer od 8. do 16. ure potekajo najrazličnejše ustvarjalne in športne dejavnosti.
Na voljo so ustvarjalne delavnice (glina, ples, slikanje, gledališče in še marsikaj), telovadba za močnejše kosti, koordinacijo, gibljivost in bistrejše misli, družabni sklopi – literarne urice, ogledi filmov, pogovori z zanimivimi ljudmi z različnih področij. Ker je podjetje SŽ-ŽIP, ki je uredilo center, del skupine Slovenske železnice, pa seveda ne bo manjkalo niti možnosti izletov z vlakom in ogledov zanimivosti, povezanih z železnico. Varstvo, animacija, rekreacija, zdravi obroki in skrb za urejen videz so združeni na enem mestu, vključno z možnostjo osebnega prevoza od doma in nazaj.
Rekreacijsko središče pa je namenjeno vsem, ki bi radi poskrbeli za svoje zdravje z različnimi vajami, ki temeljijo na individualnem pristopu. Vadba je prilagojena telesni pripravljenosti, teži in starosti obiskovalcev. Popolnoma novi prostori so opremljeni z najsodobnejšo opremo za učinkovito vadbo.
Na voljo so različne rekreacijske vsebine, kot so pilates, bootcamp, CrossVital, joga, senior in individualne vadbe. Vitalis ponuja celovito obravnavo s prehranskim svetovanjem, načrtom vadbe, spremljanjem napredka in prilagajanjem aktivnosti ciljem posameznika. Rekreacijsko središče deluje od 6.30 do 22.00.

undefined

Center Vitalis sta odprla direktorica SŽ-ŽIP Vojka Martinčič in generalni direktor SŽ Dušan Mes.

undefined

Rekreacijski center je opremljen z najnsodobnejšimi napravami.

undefined

Ambasadorka Središča Vitalis, priznana igralka Štefka Drolc, je z veseljem preizkusila medgeneracijsko središče.