Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Začenjajo se DNEVI SLOVENSKIH ŽELEZNIC

undefined

Danes se začenjajo Dnevi Slovenskih železnic.

V štirih dneh se bodo zvrstili različni dogodki, namenjeni najpomembnejšim poslovnim partnerjem in potnikom Slovenskih železnic ter vsem ljubiteljem železnice.
Dnevi Slovenskih železnic bodo priložnost za pogovor o problematiki železniškega sektorja v Sloveniji, za sklepanje novih poslov in za seznanjanje javnosti z delom družb skupine Slovenske železnic. Obenem pa bodo Dnevi Slovenskih železnic imeli tudi dobrodelno noto.

Danes bo potekala poslovna konferenca z naslovom Prihodnost železnice in njen prispevek k razvoju gospodarstva
Konferenca se bo začela ob 13.30 z odprtjem fotografske razstave Miška Kranjca z naslovom Proge, pogledi, pokrajina.