Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Na postajah Slovenskih železnic napolnite mobi račun in Urbano

Družbi SŽ-Potniški promet in Imovation iz Ljubljane sta omogočili polnjenje mobi kartic na kar 18 železniških postajah Slovenskih železnic.
Uporabniki lahko odslej svoje predplačniške mobilne račune oziroma kartice polnijo v Celju, na Jesenicah, Kopru, Kranju, Litiji, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, v Novem mestu, Postojni, v Pragerskem, Sevnici, Sežani, Škofji Loki, v Trbovljah, Zagorju in v Zidanem mostu. Na omenjenih prodajnih mestih lahko napolnijo predplačniške kartice ponudnikov storitev in operaterjev Debitel, Telekom, Tušmobil, Izimobil, Simobil ter paketa Bob.
SŽ- Potniški promet bodo postopno še širile mrežo prodajnih mest za polnjenje mobilnih predplačniških paketov. Že zdaj pa je na omenjenih 34 prodajnih mestih na 18 železniških postajah, plačevati tudi z Moneto.
Od 25. avgusta letos bo mogoče na omenjenih 34 blagajnah po Sloveniji kupiti in napolniti tudi Urbano, ki jo uporabniki zdaj lahko kupijo v Infocentru na železniški postaji v Ljubljani.