Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nadomestni prevoz: Jesenice Villach Hbf (od 7.julija do 1. avgusta)

Zaradi vzdrževalnih del na avstrijskih železnicah, bodo med 7. julijem in 1. avgustom, med postajama Jesenice in Beljak (Villach Hbf) potekali nadomestni prevozi.

Vse dni v času zapore bodo namesto mednarodnih potniških vlakov, med postajama Jesenice in Villach Hbf, avtobusi vozili namesto vlakov št. 314 (vozi na relaciji: Dobova – Villach) in 310 (vozi na relaciji: Vinkovci – Villach), ki odpeljejo iz Jesenic ob 8.27 in 16.27, ter namesto vlakov 211 (vozi na relaciji: Villach – Vinkovci) in 315 (vozi na relaciji: Villach – Dobova), ki odpeljeta iz Villacha ob 12.53 in 18.53.

V času nadomestnih prevozov, ni mogoč prevoz koles.