Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nadomestni prevoz: Jesenice Villach Hbf (od 7.julija do 1. avgusta)

Zaradi vzdrževalnih del na avstrijskih železnicah, bodo med 7. julijem in 1. avgustom, med postajama Jesenice in Beljak (Villach Hbf) potekali nadomestni prevozi.

Vse dni v času zapore bodo namesto mednarodnih potniških vlakov, med postajama Jesenice in Villach Hbf, avtobusi vozili namesto vlakov št. 314 (vozi na relaciji: Dobova – Villach) in 310 (vozi na relaciji: Vinkovci – Villach), ki odpeljejo iz Jesenic ob 8.27 in 16.27, ter namesto vlakov 211 (vozi na relaciji: Villach – Vinkovci) in 315 (vozi na relaciji: Villach – Dobova), ki odpeljeta iz Villacha ob 12.53 in 18.53.

V času nadomestnih prevozov, ni mogoč prevoz koles.