Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Vabilo na odprtje razstave z naslovom Miru je konec na železniški postaji Ljubljana

Danes, 28. julija, ob 20. uri, na dan stote obletnice začetka prve svetovne vojne, bo na prvem tiru železniške postaje Ljubljana potekalo odprtje razstave z naslovom Miru je konec.

Del razstave je postavljen v čudovito ohranjenem sanitetnem vagonu in poleg statističnih in opisnih podatkov o prvi svetovni vojni ponuja še vpogled v edinstvene osebne zgodbe vojakov. S tem, poleg natančnega opisa dogodkov izpred sto let, spoznamo še osebe s črno-belih fotografij, njihovo krhkost ter njihovo vlogo v viharnih in nepozabnih zgodovinskih dogodkih.

undefined

Za kulturni program ob odprtju razstave bo poskrbela Godba Slovenskih železnic Zidani Most s solisti.

Vljudno vabljeni!