Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Z vlakom na Pivo in cvetje kar desetina obiskovalcev

Festival vseh poletnih festivalov pri nas – Pivo in cvetje, ki letos obeležuje častitljivo polstoletno zgodovino, je julija mesec v mesto v Savinji spet privabil rekordno število obiskovalcev.
Po ocenah organizatorjev je letošnje druženje ljubiteljev dobre glasbe in rumenkastega hmeljnega napitka med 17. in 20. julijem na štiri prizorišča v Laškem pritegnilo med 100 in 120 tisoč obiskovalcev iz domovine in tujine. Znova torej rekordno število, po lanski okoli stotisoč glavi množici.

Slovenske železnice, ki so že tradicionalno partner tega poletnega festivala in Pivovarne Laško, so za letošnje Pivo in cvetje pripravile posebne popuste in ugodnosti za vse tiste, ki so se na prireditev v Laško zapeljali z vlakom, brezskrbno in varno.
Po prvih podatkih so vlaki Slovenskih železnic vse štiri dni letošnje prireditve v Laško prepeljali okoli desetino vseh obiskovalcev. Topotrjuje, da se vse več obiskovalcev te že skoraj »zimzelene« glasbeno, turistično in družabne prireditve, v Laško rado odpelje z vlakom, skratka varno, brezskrbno in s pametjo.