Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Septembrsko srečanje ljubiteljev in prijateljev železnic

Železniški muzej Slovenskih železnic, Društvo ljubiteljev železnic Železna cesta in Društvo ljubiteljev železnic in železniških eksponatov Celje vas vabimo na srečanje vseh ljubiteljev in prijateljev železnic.

Potekalo bo v soboto, 20. septembra, od 14. do 19. ure, v Železniškem muzeju na Parmovi 35 v Ljubljani.
Za vse obiskovalce muzej pripravlja voden ogled razstave ob 14. in 17. uri.
Obiskovalci si bodo lahko med drugim ogledali modulno maketo v merilu HO (1:87) in se popeljali s parno lokomotivo po vrtni železnici 7,25 cole (184mm) in z motorno drezino ali z ozkotirno parno lokomotivo. Predstavili bomo tudi modelno vrtno železnico LGB (merilo 1:22).

VSTOPNINA: odrasli 3,50 EUR; otroci 2,50 EUR predšolski otroci brezplačno.
Parkiranje je za vse obiskovalce brezplačno.