Teden mobilnosti

V družbi Slovenske železnice – Potniški promet bomo tudi ob letošnjem tednu mobilnosti med 16. in 22. septembrom, v skladu z našimi prizadevanji za čim bolj trajnosten javni prevoz, sodelovali v številnih akcijam, ki naj posameznikom in skupinam, zagotovijo kar najbolj prijazen način mobilnosti. V skladu z našimi usmeritvami okolju kar najbolj prijaznega in družbeno odgovornega podjetja, bomo 22. septembra pred železniško postajo v Mariboru, slovesno odprli novo varovano kolesarnico. Otvoritve se bodo udeležili tudi predstavniki Potniškega prometa -Slovenskih železnic, da bi tudi tako kar največ prispevali k promociji in ozaveščanju javnosti pri uporabi naših storitev in sploh okolju kar najbolj prijazne oblike javnega prevoza.

Aktivnosti v zvezi z nujno popularizacijo javnega potniškega prometa in sploh storitev železniškega prevoza potnikov , bo družba Slovenske železnice – Potniški promet , na povabilo občine Logatec, 22. septembra predstavila v tej notranjski občini. Na njej bodo razgrnjeni tudi cilji družbe in strategija razvoja javnega potniškega prometa pri nas.

V družbi Slovenske železnice – Potniški promet se dobro zavedamo nujnosti trajnostnega razvoja, zato skupaj z Javnim podjetjem Ljubljanski potniški promet pripravljamo tudi novo ponudbo za integracijo obeh prevoznikov v javnem potniškem prometu. Njen cilj je kar največja popularizacija javnega potniškega prevoza in zagotavljanje ljudem kar najbolj prijaznega in okoljsko sprejemljivega načina javnega prevoza. V Potniškem prometu zato verjamemo, da bodo tudi letos na dan brez avtomobila 22. septembra, v duhu mota » Pustite avto doma« mnogi naši državljani in državljani, avto zamenjali z vlakom in se brezskrbno in varno zapeljali na delo ali po kakšni drugi obveznosti. EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI namreč vsako leto združi na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku čim bolj prijazne načine mobilnosti.