Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Odpravljena napaka na informacijskem sistemu SOLARIS

Pristojne službe Slovenskih železnic so odpravile napako na Informacijskem sistemu SOLARIS, ki prek prikazovalnika, zagotavlja obveščanje potnikov o položaju vlaka na železniški postaji (na katerem peronu oziroma tiru stoji vlak…) oziroma o peronu s katerega bo vlak odpeljal. Zaradi nedavne poplave (posledica obilnega deževja) podhoda na glavni železniški postaji v Ljubljani, je prišlo do okvare na omenjenem informacijskem sistemu. Vsem uporabnikom naših storitev se zahvaljujemo za razumevanje.