Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

PRIČAKOVANE ODPOVEDI IN ZAMUDE VLAKOV ZARADI STAVKE NEMŠKIH STROJEVODIJ

Zaradi napovedane stavke strojevodij na Nemških železnicah (Deutsche Bahn), ki bo trajala predvidoma od sobote, od 2. ure zjutraj, do ponedeljka, 4. ure zjutraj, pričakujemo odpovedi vlakov Nemških železnic in oviran mednarodni potniški promet z Nemčijo.

Proti Nemčiji bo med stavko – po seznamu vlakov in obvestilu Avstrijskih železnic (ÖBB) – vozil dnevni vlak proti Münchnu. Vlak, ki bo odpeljal iz Ljubljane ob 15.25, bo imel v Beljaku zagotovljeno povezavo proti Münchnu.
Po zagotovilih Avstrijskih železnic pa bo v obe smeri vozil tudi nočni vlak 489/499 Lisinski vendar pri vožnji pričakujemo daljše zamude.

Potnikom se zahvaljujemo za razumevanje in priporočamo, da se, o aktualnih novicah o vožnji posameznih vlakov med načrtovano stavko, pozanimajo na prodajnih in informacijskih mestih Slovenskih železnic.