Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Znani so izžrebanci nagradne igre

V začetku šolskega leta smo omogočili dijakom, vajencem in študentom izpolnjevanje elektronske vloge za subvencionirano šolsko vozovnico, ki so jo oddali na železniški postaji, kar je bil pogoj, da so prejeli abonentsko vozovnico. Obenem so vsi, ki so izpolnili e-vlogo, lahko sodelovali v nagradni igri »Z e-vlogo brezplačno po Evropi«, ki je trajala od 25. avgusta do 13. oktobra 2014.

nagrajenci_e-vloga

Nagradno žrebanje e-vlog je potekalo skladno s pravili nagradne igre 15. oktobra ob 10.00 v prostorih Slovenskih železnic, na Kolodvorski ulici 11 v Ljubljani, v prisotnosti tričlanske komisije.

Nagrajencem čestitamo, o postopku prevzema nagrade so že bili obveščeni po pošti.

Vsem udeležencem nagradne igre se zahvaljujemo za sodelovanje in jim želimo prijetno potovanje, ter uspešno šolsko oziroma študijsko leto.