Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Novi vozni red

14. decembra ob 00.01 ure začne veljati novi vozni red v notranjem in mednarodnem železniškem prometu, ki bo veljal do 12. decembra 2015.

SŽ – Potniški promet z novim voznim redom razširja ponudbo prevozov v notranjem in mednarodnem prometu. Tako uvaja novo direktno železniško povezavo med Ljubljano in Budimpešto in nazaj. Novost je tudi – poleg redne dnevne povezave – ponovna uvedba nočnega vlaka med Ljubljano in Beogradom. Vozni red 2014/2015 odpira tudi nove železniške »medsosedske« povezave med Slovenijo in Hrvaško. Po dolgih letih bo znova »zaživela« povezava med Celjem , Rogatcem in Đurmancem. Ponovno je vzpostavljena tudi povezava med Ormožem in Čakovcem, kjer bodo dnevno vozili kar trije pari potniških vlakov, ter med Čakovcem in Lendavo, kjer bo zagotovljena sobotna povezava med obema krajema.

Dodatne informacije: