Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Pohod po Levstikovi poti preložen na prihodnjo soboto

Prvič po 28 letih je zaradi poplavnih razmer na prihodnjo soboto, 15. novembra preloženo Popotovanje od Litije do Čateža. Ker je velik del Slovenije pod vodo, pa tudi jutri je še napovedano obilno deževje, so organizatorji jutrišnjo prireditev prestavili na prihodnjo soboto. V naslednjih dneh naj bi se razmere malce umirile in prihodnji konec tedna naj bi pohodnike pozdravilo suho vreme. Organizatorji si namreč želijo, na to tradicionalno in množično vseslovensko prireditev, pritegniti kar največ udeležencev.