Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

V DB bodo prihodnje dni spet stavkali

V četrtek (jutri) ob 2 uri zjutraj spet začnejo stavkati na nemških železnicah – Deutsche Bahn AG. Stavka bo po napovedih trajala do ponedeljka 10. 11. 2014., do 04.00 ure. Med stavko bosta iz Slovenije vozila EuroNight vlak “Lisinski” št. 498 (odhod iz Ljubljane ob 23.55) do Münchna ter EuroNight vlak “Lisinski” št. 499 iz Münchna in vlak št. 111 z odhodom iz Münchna ob 8 uri in 18 minut, ki ima »povezavo« na vlak št. 211 Villach – Vinkovci. Zaradi stavke vlak št. 315 Villach/Beljak – Ljubljana – Dobova, v Beljaku nima povezave iz Münchna (vlak EC št. 115 ne vozi), vlak št. 213 »Mimara” pa vozi le do železniške postaje v Salzburgu in nazaj do Ljubljane in Zagreba. Na nemških železnicah-DB, zaradi stavke, ne izključujejo težav in zamud pri posameznih vlakih, ki bodo vozili v času stavke. Vse omenjene informacije se prve in še zelo okvirne. Zato potnikom priporočamo, da se o aktualnih najnovejših informacijah v dneh stavke, seznanijo na prodajnih mestih Slovenskih železnic. Potnikom se zahvaljujemo za razumevanje.