Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Najmlajše na glavni ljubljanski železniški postaji razveselili Božiček in pravljične vile

V najbolj prazničnem času leta, decembra, ko se za trenutek čas tudi ustavi in si zaželimo obilo lepega, je vsakomur dovoljeno zaživeti pravljični čas. Božiček v družbi pravljičnih vil je nekoliko pohitel in na glavni železniški postaji v Ljubljani razveselil najmlajše.
Okrog petdeset malčkov iz ljubljanskih vrtcev je navdušeno prisluhnilo Božičku in pravljičnim vilam, ki so jih tudi pogostile in razveselile z darili. Slovenske železnice – Potniški promet že vse od leta 2005 sodelujemo z organizatorji prireditve Pravljična dežela v Celju.

Pravljični vlaki v Celje

Decembra z vlaki z vseh koncev Slovenije že skoraj tradicionalno pripeljemo številne malčke in tiste malo starejše v Celje, da prazničnem času doživijo Pravljično deželo. Od 12. do 31. decembra bo v Celje zapeljalo kar dvajset pravljičnih vlakov.
Pravljična dežela bo odprla svoja vrata v petek, 12. decembra, ob 17. uri.

V središču knežjega mesta bodo pravljične vile Pravljične dežele gostile številne glasbene goste in različne pravljične junake. Na najmlajše pa čakajo tudi številne pravljične skrivnosti, presenečenja, pravljično rajanje, vilinski ples in še marsikaj zanimivega.

Več o Pravljičnih vlakih si lahko preberete tudi na povezavi Pravljični vlaki