Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Otroci iz BiH, Hrvaške in Srbije v šoli v naravi v Tolminu

V sklopu projekta pomoči prizadetim ob spomladanskih poplavah, ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju s Centrom šolskih in obšolskih dejavnosti ter donatorjev Slovenskih železnic, Mercatorja in Zavarovalnice Triglav, od novembra omogoča 1.500 osnovnošolskim otrokom in 90 njihovim učiteljem iz območij na Hrvaškem, v BiH in Srbiji, brezplačno šolo v naravi v CŠOD Soča v Tolminu. Projekt bo potekal do sredine junija 2015. Doslej se je šole v naravi že udeležilo 331 otrok ter 31 učiteljic in učiteljev. Ta teden zaključujejo šolo v naravi otroci iz OŠ Prve Sanske šole iz Sanskega Mosta.

Ob današnji predstavitvi projekta se je ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Stanislava Setnikar Cankar zahvalila veleposlanikom vseh treh držav ter donatorjem, brez katerih tovrstnega projekta ne bi mogli izpeljati. Ob tem je še izrazila upanje, da bomo v prihodnosti imeli še druge možnosti za sodelovanje med šolami, dijaki in učitelji.