Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Silvestrski vlak med Ljubljano in Mariborom

Zaradi izjemno velikega zanimanja za praznične prevoze z vlakom na Slovenskih železnicah pripravljamo dva posebna nočna vlaka, ki bosta na Silvestrovo vozila med Ljubljano in Mariborom.

Iz Maribora proti Ljubljani bo vlak z oznako 2007 odpeljal ob 01.15. Vlak bo imel več postankov, med drugim tudi v Celju ob 02.12. Iz Ljubljane proti Mariboru bo vlak z oznako 2006 odpeljal ob 00.50 in bo imel, poleg drugih postankov, prav tako ob 02.12 postanek v Celju. Posebni nočni vlaki bodo vozili do 2. januarja.

Natančnejše podatke o drugih postankih obeh vlakov in vozne rede vseh vlakov, s katerimi lahko obiščete praznične prireditve po Sloveniji, pa si lahko ogledate med voznimi redi na spletni strani Slovenskih železnic (www.slo-zeleznice.si).30 odstotni popust za povratna potovanja

Za potnike, ki boste do 5. januarja izkoristili ponudbo vozovnic Turist vikend, pa SŽ – Potniški promet pripravlja poseben 30 odstotni popust za povratna potovanja v prvem ali drugem razredu vseh vlakov.