Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Stavka železničarjev v Italiji?

Stavkali naj bi že jutri med 9 uro dopoldan in 17 uro popoldan, v soboto pa naj bi stavkali od 21-ure do nedelje do 21-ure. Podrobnosti stavke za zdaj niso znane. Zanimivo, da v nedeljo 14. decembra tudi v Italiji začne veljati novi vozni red vlakov v notranjem in mednarodnem prometu. Kdo vse bo stavkal je za zdaj še neznanka, lahko pa uporabniki – potniki pričakujejo določene odpovedi vlakov oziroma zamude. Povezave SŽ – Potniški promet do Občin nad Trstom s stavko ne bodo prizadete.