Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Stavka železničarjev v Italiji?

Stavkali naj bi že jutri med 9 uro dopoldan in 17 uro popoldan, v soboto pa naj bi stavkali od 21-ure do nedelje do 21-ure. Podrobnosti stavke za zdaj niso znane. Zanimivo, da v nedeljo 14. decembra tudi v Italiji začne veljati novi vozni red vlakov v notranjem in mednarodnem prometu. Kdo vse bo stavkal je za zdaj še neznanka, lahko pa uporabniki – potniki pričakujejo določene odpovedi vlakov oziroma zamude. Povezave SŽ – Potniški promet do Občin nad Trstom s stavko ne bodo prizadete.