Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaposleni Slovenskih železnic donirali 25 tisoč evrov za Botrstvo

Zaposleni Slovenskih železnic so danes za projekt Botrstvo zbrali in donirali 25 tisoč evrov, ki jih namenjajo najbolj ogroženim otrokom za izboljšanje pogojev za življenje, izobraževanje in razvoj.
Slovenske železnice so z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in projektom Botrstvo že dejavno sodelovale, tokrat pa so se za zbiranje sredstev odločili še sami zaposleni Slovenskih železnic.

Zaposleni na Slovenskih železnicah se zavedajo revščine, socialne izključenosti in spremljajočih težav s katerimi se srečujejo številni otroci in mladostniki in upajo da bodo z zbranimi sredstvi pomagali in izboljšali kakovost življenja otrokom in mladostnikom v stiski