Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaposleni Slovenskih železnic donirali 25 tisoč evrov za Botrstvo

Zaposleni Slovenskih železnic so danes za projekt Botrstvo zbrali in donirali 25 tisoč evrov, ki jih namenjajo najbolj ogroženim otrokom za izboljšanje pogojev za življenje, izobraževanje in razvoj.
Slovenske železnice so z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in projektom Botrstvo že dejavno sodelovale, tokrat pa so se za zbiranje sredstev odločili še sami zaposleni Slovenskih železnic.

Zaposleni na Slovenskih železnicah se zavedajo revščine, socialne izključenosti in spremljajočih težav s katerimi se srečujejo številni otroci in mladostniki in upajo da bodo z zbranimi sredstvi pomagali in izboljšali kakovost življenja otrokom in mladostnikom v stiski