Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Posodobitev železniškega omrežja

Zaradi obnove in nadgradnje železniške proge med postajama Slovenska Bistrica – Pragersko (desnega tira proge), bo med 17. februarjem in 8. majem, organiziran nadomestni avtobusni prevoz za posamezne vlake na določenih odsekih omenjene proge. Nadomestni avtobusi bodo vozili vse dni v tednu, razen ob nedeljah in praznikih, ko bodo vlaki vozili po veljavnem voznem redu.

Gre za del skoraj 38 milijonov evrov vrednega projekta obnove in nadgradnje železniške proge med Slovensko Bistrico in Pragerskim, za katerega je 21 milijonov zagotovila Evropska unija. Projekt obnove in nadgradnje proge bo zagotovil odpravo ozkega grla na baltsko-mediteranskem koridorju, na železniški progi med Šentiljem in Zidanim Mostom. Projekt zajema nadgradnjo skoraj 6 kilometrskega odseka omenjene železniške proge.

Nadomestni avtobusi bodo vozili namesto nekaterih vlakov med Celjem in Mariborom in nazaj, ter namesto posameznih vlakov med Poljčanami in Pragerskim in nazaj. SŽ -Potniški promet bo v dneh zapore desnega tira proge med Slovensko Bistrico in Pragerskim, zaradi vzdrževalnih del, organiziral tudi nadomestni avtobusni prevoz za in iz postaje Pragersko, za odseka proge Pragersko – Maribor – Pragersko in Pragersko – Celje – Pragersko, z mini busom. Podrobne informacije o voznih redih vlakov in nadomestnih avtobusov so na voljo na: http: http://www.slo-zeleznice.si/
Nadomestni avtobusi, ki vozijo namesto lokalnih potniških vlakov, ustavljajo na vseh postajah in postajališčih kot vlaki po voznem redu. Potnikom se zaradi omenjenih vzdrževalnih del oziroma nadgradnje železniške proge, zahvaljujemo za razumevanje in jih prosimo za potrpežljivost.