Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

V Italiji se konec tedna obeta stavka železničarjev

V soboto, 7. februarja ob 21. uri naj bi se začela stavka na področju italijanskih državnih železnic. Stavko, ki naj bi trajala do nedelje, do 21. ure, je napovedala sindikalna centrala USB (L’Unione Sindacale di Base). Za zdaj še ni znano kakšne težave bo stavka povzročila, zagotovo pa bo stavka povzročila zamude v potniškem in tovornem prometu, pa tudi odpovedi voženj posameznih vlakov. Po zadnjih informacijah stavka v potniškemu prometu med Italijo in Avstrijo ne bo povročila težav.