Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zrušen cestni most v Avstriji prekinil tudi železniški promet

V bližini avstrijskega Gradca se je v soboto zvečer zrušil cestni most čez železniško progo, ki Gradec povezuje z Dunajem in s Salzburgom. Potniški promet (vključno z daljinskimi vlaki iz in proti Sloveniji vlaki št: 150-151, 1158-159) na odseku proge Gradec – Bruck/Mur poteka z nadomestnimi avtobusi. Podatki pristojnih služb kažejo, da večjih zamud v prometu ni. Poškodovanih ob nesreči ni bilo, so v soboto sporočili pristojni avstrijski organi. Po napovedih avstrijskih železnic – ÖBB bo tako cestni kot tudi železniški promet v tem delu Avstrije, zaradi zrušitve mosta in nujne sanacije nastalih razmer, prekinjen dva tedna.