Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Slovenski skakalci so se proti Planici zapeljali z vlakom

Z vlakom Slovenskih železnic so se člani slovenske reprezentance danes zapeljali do Jesenic, naprej v dolino skakalnic, pa z avtobusom na uradno odprtje prenovljene letalnice, ki jo je dokončalo podjetje Javna razsvetljava iz Ljubljane. V dolini skakalnic pod Poncami je bil danes uradni preizkus skakalnice, pred največjim slovenskim športnim praznikom, ki bo v prihodnjih dneh (med 19. in 22. marcem) v Planico zagotovo privabil številne zaljubljence v skoke in polete iz domovine in tujine.

undefined

Prenovljena planiška letalnica bratov Gorišek je odprta, Ernest Prišlič pa je danes poletel kar 227 metrov. Največji slovenski športni praznik v prihodnjih dneh pričakuje tisoče zaljubljencev v smučarske skoke oziroma polete, zato smo v SŽ – Potniški promet tudi za tokratni planiški konec tedna in finale letošnjega svetovnega pokala pripravili dodatne vlake-tukaj www.slo-zeleznice.si.