Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

V soboto se začenja stavka na italijanskih železnicah

Kot so sporočili iz italijanskih državnih železnic Trenitalia – Gruppo Ferrovie Stato Italiane – se bo v soboto ob 21-ih začela stavka, ki bo trajala do nedelje do 21-ure. Kaj je razlog stavke ni znano, pristojni v Trenitalia pa opozarjajo, da bodo v času stavke, v soboto in nedeljo, odpovedani številni vlaki po Italiji. Po veljavnem voznem redu bodo v času stavke vozili le tako imenovani LeFrecce – hitri vlaki. Z vlakom ali z nadomestnimi avtobusi bo zagotovljena povezava med glavno rimsko železniško postajo in rimskim letališčem Fiumicino. Za več informacij v Trenitali vsem potnikom svetujejo, da se obrnejo na njihove pristojne službe.