Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaradi sanacijskih del v Avstriji nadomestni prevozi

V Avstriji se v soboto 7. marca ob 00:00, začenja napovedovana in pričakovana zapora železniškega prometa. Zaradi gradbenih (sanacijskih) del med Werndorfom in Spielfeldom(Špiljami), bo v času zapore, ki bo trajala vse do 2. aprila do polnoči, mednarodni promet organiziran z nadomestnimi avtobusi. Od 7. marca bosta mednarodna vlaka Emona (150/151) in Croatia (158/159) vozila samo do oziroma iz Maribora. Na obeh omenjenih vlakih tudi ne bo gostinske ponudbe. Na relaciji Maribor – Werndorf – Maribor bo v času omenjene zapore, organiziran nadomestni avtobusni prevoz, pričakovane so zamude do trideset minut. Na poti med Werndorfom in Dunajem (Wien Hbf.) bo v dneh zapore vozila nadomestna vlakovna garnitura. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.