Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Dodatni vlaki proti Primorski…

Poleg nadomestni avtobusnih prevozov in dveh rednih vlakov med Ljubljano in Koprom, jutranjega iz Kopra proti Ljubljani ob 05.25 in popoldanskega iz Ljubljane proti Kopru ob 15.42, začnejo po prvomajskim praznikih – 4. maja – v skladu z veljavnim voznim redom med 14. 12. 2014 in 12. 12. 2015, proti Primorski voziti dodatni potniški vlaki.


Direktnima vlakoma na dan do hrvaške obale Reka – Opatija, se 25. aprila (za čas prvomajskih praznikov), pridružuje tudi direktni vlak med Ljubljano in Puljem in nazaj, ki bo vozil do 3. maja. Iz Ljubljane zjutraj odpelje ob 6.10, v Pulj prispe ob 10.42, iz Pulja pa proti Ljubljani odpelje ob 18.10 in pripelje v Ljubljano ob 22.38.


Od 4. maja naprej vsak delovnik iz Sežane proti Ljubljani vozita dva jutranja vlaka, prvi ob 4.30, drugi ob 5.10. Iz Ljubljane bo proti Divači(naprej do Sežane bo organiziran nadomestni avtobusni prevoz) vsak delovnik odpeljal vlak ob 13.12, iz Ljubljane proti Sežani pa ob 14.33 minut. Ob sobotah, nedeljah in praznikih bo za vlaka iz Ljubljane proti Primorski organiziran nadomestni avtobusni prevoz.


Zaradi omenjenih sprememb med Ljubljano in Borovnico vozi dodatni potniški vlak, ki ima odhod iz Ljubljane ob 14.19. Jutranji vlak med Koprom in Ljubljano ima še dodaten postanek v Rodiku. Jutranji vlak med Rakitovcem in Divačo pa je “nadomeščen” z avtobusnim prevozom. Zaradi dodatnih vlakov proti Primorski potniška vlaka št: 17606 in 17608 med Ljubljano in Borovnico vozita ob sobotah, nedeljah in praznikih.