Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nadomestni prevozi na odseku proge med Budimpešto in Hodošem

Zaradi gradbenih del na odseku železniške proge med Budimpešto in Hodošem, bo od 13. do 17. aprila, med Veszprém in Ajko, organiziran nadomestni prevoz z avtobusi. Avtobusi bodo vozili tudi namesto mednarodnega vlaka št: 246, ki vozi med Ljubljano in Budimpešto. Nadomestni avtobus bo iz Veszpréma odpeljal ob 15.07, v Ajko pa bo prispel ob 15.47. Nadomestni prevoz bo na omenjeni relaciji organiziran tudi namesto mednarodnega vlaka št: 247, avtobus bo iz Ajke odpeljal ob 16.14, v Veszprém pa bo prispel ob 16.54. Omenjena mednarodna vlaka zaradi gradbenih-vzdrževalnih del na madžarski strani, ne bosta ustavljala na postaji Zalaegerszeg.
Zaradi gradbenih del na odseku železniške proge Budimpešta Deli – Szombathely – Hodos, bo od 18. do 22. aprila, med Székesfehérvárjem – Pétfürdőm, organiziran nadomestni prevoz z avtobusi. Avtobusi bodo na omenjeni relaciji vozili tudi namesto vlakov št: 246/247, ki vozita med Ljubljano in Budimpešto. Nadomestni avtobus za vlak 246 bo iz Székesfehérvárja odpeljal ob 14.26, v Pétfürdő bo pripeljal ob 15.01. Nadomestni avtobus za vlak 247 bo iz Pétfürdő odpeljal ob 17.00 in pripeljal v Székesfehérvár ob 17.35.