Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Končana stavka na nemških železnicah-promet se normalizira

Stavka nemških strojevodij združenih v sindikat GDL (The Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer), ki se je v torek začela v tovornem prometu, včeraj pa so se ji pridružili tudi v potniškem prometu, je končana, so danes sporočili z Deutsche Bahna. Omenjeni operater vsak dan prepelje okoli 5,5 milijona potnikov. Promet na železniških tirih v Nemčiji se normalizira, vlaki mednarodnem prometu (tudi iz Slovenije) vozijo po veljavnem voznem redu.


Pogajalski skupini sta se poenotili, da bosta imenovali mediatorja, ki jima bo pomagal rešiti več mesecev trajajoč spor. Sindikat strojevodij zahteva zvišanje plač za pet odstotkov in skrajšanje tedenskega delovnika za eno uro ter vključitev strojevodij ranžirnih lokomotiv v podjetniško kolektivno pogodbo.