Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nova stavka na nemških železnicah

Strojevodje na nemških železnicah bodo spet stavkali. Danes ob 15-ih naj bi se začela sedemdnevna stavka v tovornem prometu, jutri pa naj bi se stavki pridružili tudi v potniškem prometu, kjer naj bi stavkali šest dni. V potniškem prometu naj bi se stavka začela jutri ob 2 zjutraj in naj bi trajala do sobote, do 9.00 ure. V potniškem prometu je pričakovati velike zamude in težave. Konkretnih podatkov za zdaj pristojni še nimajo na voljo, današnji dan pa ni pričakovati težav v potniškem prometu na nemških železnicah, kar pomeni, da mednarodni vlaki iz Slovenije proti Nemčiji vozijo po veljavnem voznem redu. Po informacijah iz Nemčije bodo v dneh stavke mednarodni vlaki iz Slovenije št:212/112, 213/113, 314/114 in 115/315, vozili le do oziroma iz Salzburga. Vlaka 210/110 in 211/111 bosta v dneh stavke po prvih informacijah vozila do oziroma iz Münchna. Več informacij o voznih redih vlakov je na voljo na- tukaj