Z vlakom v Istro

S podpisom sporazuma (včeraj v Pazinu) o sodelovanju, v SŽ – Potniški promet obračamo nov list pri ponujanju železniških prevozov v Istro. Podpis sporazuma s štirimi istrskimi občinami (Buzet, Pazin, Vodnjan in Pulj) pomeni začetek novih turističnih povezav v hrvaško Istro še pred letošnjo poletno sezono in hkrati začetek dolgoročnega in plodnega sodelovanja s partnerji s tega območja. »Za nas je to izjemno pomemben dogodek, ki na široko odpira vrata našim vlakom v Istro, ob tem pa pomembno prispeva tudi k večji prepoznavnosti Slovenskih železnic,« je ob podpisu sporazuma povedal direktor SŽ – Potniški promet mag. Boštjan Koren. » Istra kot turistična destinacija je izjemno pomembna in priljubljena med turisti, obiskovalci in gosti iz različnih koncev Evrope, s podpisom sporazuma o sodelovanju pa se odpirajo nove možnosti in priložnosti, za istrski turistični biser ,« je še opozoril prvi mož SŽ – Potniški promet Boštjan Koren.


V SŽ – Potniški promet bomo kot ponudniki železniških storitev v notranjem in mednarodnem čezmejnem potniškemu prometu poskrbeli za kar najboljšo ponudbo prevozov med Ljubljano in istrskimi destinacijam i – od Buzeta, preko Pazina in Vodnjana do Pulja. Skupaj s partnerji – občinami s tega področja si želimo v Istro, na okolju prijazen način – z vlakom, pripeljati kar največ gostov (turistov). V preteklem letu (2014) smo v Istro pripeljali že več kot šest tisoč gostov.


S projektom Istra bo družba SŽ – Potniški promet gostom oziroma turistom ( mladim, družinam, seniorjem..) skupaj z istrskimi občinami, ponudila najbolj atraktivne in zanimive turistične vsebine-produkte od kulturnih, zabavnih, športnih in ne nazadnje kulinaričnih, ki jih ponuja istrski polotok.