Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Vlaki proti Primorski v poletnih mesecih…

Zaradi okrepljenih del za dokončno sanacijo primorske proge na odseku med Borovnico in Logatcem, bodo od 20.junija, do predvidoma konca avgusta, na železniški progi Ljubljana – Sežana / Koper vozili samo nekateri potniški vlaki. Tako bodo vozili vlaki med Ljubljano in Reko (št: 480, 481, 482, 483), od 25. junija pa tudi par kopalnih vlakov med Mariborom in Koprom (št: 1605 – 1604). Tudi vlakovne povezave med Mariborom / Ljubljano in Puljem bodo od 25. junija naprej “organizirane” kot je objavljeno v veljavnem voznem redu – tukaj.


Za vse ostale vlake proti Primorski pa bo v omenjenih mesecih organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Načrtujemo, da se bo po okrepljenih obnovitvenih delih na železniški infrastrukturi v poletnih mesecih, jeseni ponudba potniških prevozov Slovenskih železnic na omenjeni relaciji proti Primorski in obali normalizirala v celoti oziroma vrnila na tire oziroma vlake.


Od 20.junija do nadaljnega bo torej tudi za vlake št: 2657, 2623, 2606 in 2608 na progi Sežana – Ljubljana – Sežana ter vlaka št: 508 in 2752, Koper – Ljubljana – Koper, organiziran nadomestni železniški avtobusni prevoz. Potnikom se opravičujemo za vse težave in zahvaljujemo za razumevanje.