Z vlaki neposredno na prizorišče letošnje svetovne razstave Expo v Milanu

undefined

Slovenski dan na Expu

Slovenske železnice so dejavno sodelovale pri predstavitvi Slovenije na svetovni razstavi EXPO 2015 v Milanu. Sodelovanje med SŽ – Potniški promet in SPIRIT Slovenija je doseglo vrhunec 19. junija med slovenskim dnevom na Expu. Slovenske železnice so za ta namen pripravile posebni vlak, ki je vozil med Ljubljano in Milanom.
Po treh letih in pol je bil to nasploh prvi potniški vlak slovenskih železnic, ki je v Italijo peljal dlje kot to Opčin.
Navdušenje nad predstavitvijo Slovenije in dobrim sodelovanjem partnerjev pri projektu je še dodatno potrdila delegacija republike Slovenije z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom ter predsednikom vlade Mirom Cerarjem na čelu.

 

undefined

Z leve proti desni, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, predsednik vlade dr. Miro Cerar s partnerko Vesno Arnšek, direktor SŽ-Potniški promet mag. Boštjan Koren ter veleposlanik Republike Slovenije v Rimu Iztok Mirošič.

Do konca oktobra posebni prevozi na Expo 2015

SŽ-Potniški promet kot prevoznik dejavno sodeluje na Expu 2015. Poleg vlaka, ki je vozil v Milano na slovenski dan, v podjetju do konca oktobra pripravljajo tudi posebne prevoze na razstavo v Milano.
Potniki bodo tako lahko iz Ljubljane v Milano potovali najprej z avtobusi oziroma shuttli do Trsta nato pa s hitrimi vlaki pot nadaljevali proti Milanu. Vlaki pripeljejo in odpeljejo s postaje Rho Fiera v Milanu, ki je v neposredni bližini prizorišča svetovne razstave.

Slovenske železnice z organizatorji načrtujejo še dodatne ponudbe s katerimi bi na prizorišče letošnjega Expa pripeljali čim večje število obiskovalcev iz Slovenije.