Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Od 23. septembra v uporabi novo postajališče Cirkovce

Od srede, 23. septembra, od 5. ure, bo v uporabi novo postajališče Cirkovce. Novo postajališče stoji bližje naselju Cirkovce na desni strani proge Pragersko – Ormož. Od 23. septembra naprej bodo tako vsi vlaki ustavljali samo na novem postajališču, staro postajališče ne bo več obratovalo in bo, ko se bodo dela nadaljevala, porušeno.  

Na postajališču Cirkovce je zgrajen peron v dolžini 150 metrov, ki je v celoti novo opremljen in razsvetljen. Do postajališča so urejene dostopne poti, stopnice in klančina, ob njem pa je urejeno tudi parkirišče. Na postajališču je nadstrešek ter druga postajna infrastruktura, za slepe in slabovidne pa so na postajališče vgrajene tudi talne taktilne oznake.