Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Skupine migrantov na poti proti Šentilju

Nekaj minut čez 11. uro je iz Logatca v Ljubljano prispel vlak, na katerem je bila skupina okrog 50 migrantov. V Ljubljani so izstopili in kupili vozovnice do Šentilja, kamor se bodo odpravili z enim izmed naslednjih vlakov. Migranti, ki so jih državni organi registrirali, lahko namreč neovirano potujejo po državi ter si kupijo vozovnice za kateri koli vlak po Sloveniji. Zaposleni Slovenskih železnic in Policija so jih na postaji sprejeli in jim pomagali z informacijami. Na Slovenskih železnicah je pripravljenih več zaposlenih, ki skrbijo za red na postaji in vlakih, ter dajejo migrantom potrebne informacije. Vsi vlaki v notranjem prometu vozijo neovirano po voznem redu, odziv Slovenskih železnic na migracije prebežnikov je usklajen z odzivom državnih organov.

Zadnje informacije o prekinitvi železniškega prometa med Slovenijo in Hrvaško.

{gallery}Begunci{/gallery}