Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaradi obvoznih poti dolge zamude mednarodnih vlakov.

Med železniškima postajama Schwarzch St. Weit in Bockstein v Avstriji se bo jutri ob 05.10 začela zapora proge, ki bo trajala do ponedeljka, 26. oktobra, do 17.00 ure, so sporočili z avstrijskih železnic (ÖBB).  V času omenjene zapore bodo potniški vlaki vozili po obvozni poti. Mednarodni potniški vlaki iz Avstrije v Slovenijo bodo imeli daljše zamude. Mednarodna vlaka št:414/415 v/iz Züricha bosta imela med 120 oziroma 220 minut (ob prihodu na Jesenice) zamude. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.