Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zaradi velikega števila beguncev danes dopoldne oviran železniški potniški promet

V širšo okolico Dobove je v preteklih urah prispelo okoli 10 tisoč migrantov. Slovenske železnice bomo po dogovoru z generalnim operativnim štabom Policije, ki koordinira odziv Slovenije na migracije, prevoze beguncev organizirali z več vlaki. 

Zaradi tega bo oviran promet iz Zasavja in Posavja, nekatere redne vlake pa bomo morali tudi odpovedati.

Danes tako iz Dobove nista odpeljala vlaka št :314 in 410, ki iz Dobove odpeljeta ob 5.38 in 5.45.

Na Slovenskih železnicah se trudimo, da bi bil notranji promet po državi čim manj oviran. Zaradi odpovedi vlakov lahko na več relacijah pričakujemo gnečo na vlakih.

O spremembah bomo sproti obveščali na naši spletni strani, več natančnih informacij pa bo znanih v prihodnjih urah.

Potniki pa se lahko o morebitnih odpovedih vlakov ali spremenjenem voznem redu pozanimajo na železniških postajah, info centrih po Sloveniji ter na spletni strani Slovenskih železnic!

Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.