Enostavno in hitro do vozovnice za kombinirani prevoz

 

Odslej je moč kupiti Urbano – mesečno vozovnico za mestni potniški promet LPP – tudi na železniških postajah po Sloveniji.

Dijaki in študenti, imetniki abonentskih vozovnic za vlak, lahko odslej na železniških postajah kupijo tudi mesečno vozovnico za mestni potniški promet LPP – Urbano.

Mesečno vozovnico Urbana je treba le prvič kupiti oziroma podaljšati status za tekoče leto na Potniškem centru LPP v Ljubljani, nato pa jo lahko kupijo tudi na železniških postajah.

Storitev je tako odslej na voljo vsem potnikom SŽ, ki uporabljajo abonentske vozovnice.

Prodajna mesta za nakup abonentskih mesečnih vozovnic LPP – kartic Urbana –  so: Celje, Hrastnik, Jesenice, Koper, Kranj, Ljubljana, Litija, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto, Nova Gorica, Pragersko, Postojna, Ptuj, Sevnica, Sežana, Škofja Loka, Trbovlje, Zagorje in Zidani Most. 

Na omenjenih prodajnih mestih lahko – poleg mesečne – kupite ali napolnite tudi vrednostno kartico Urbana.

 

Vlaki Slovenskih železnic prepeljejo več kot 16 milijonov potnikov na leto, od katerih je večina stara med 15 in 50 let. Najštevilčnejši med njimi so dijaki in študentje, zaposleni in poslovni potniki. Približno 40 odstotkov potnikov Slovenskih železnic je mlajših od 26 let. Pričakovati je, da bo v novem šolskem in študijskem letu za svojo potovanje v šolo in na fakulteto izbralo vlak okrog 20.000 dijakov in študentov, od katerih jih bo približno polovica prevoz kombinirala še z mestnim potniškim prometom LPP.