Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nadomestni prevoz na gorenjski progi

Zaradi okvare na električnem  omrežju na gorenjski progi, prihaja do motenj in zamud v železniškem prometu.  Med  Lescami in Jesenicami je za lokalne vlake do nadaljnjega organiziran nadomestni avtobusni prevoz,  mednarodni vlaki vozijo po veljavnem voznem redu (izjema vlaka št: 212/211, med Ljubljano in Beljakom oziroma med Jesenicami in Ljubljano, namesto katerih vozi avtobus), vendar prihaja do zamud, zaradi zamenjave električnih z dizelskimi lokomativami.  Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.