Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Nujna vzdrževalna dela na glavni železniški postaji v Mariboru

Zaradi nujnih vzdrževalnih del bo v soboto, 14. novembra od  8.00 do 16.00 ure in v nedeljo, 15. novembra od 8.00 do 12.00 ure, prekinjeno napajanje z električno energijo na glavni železniški postaji v Mariboru. Ker v omenjenem času na postaji Maribor ne bo elektrike na potniških blagajnah PIC in v PIC-Info centru, ne bo mogoče kupiti vozovnic za notranji promet ter mednarodnih vozovnic po sistemu Regio AS. Prodaja mednarodnih vozovnic Regio AS bo v omenjenih dneh potekala na vlakih. Vsem, ki v teh dneh nameravate potovati v notranjem ali mednarodnem železniškem prometu, priporočamo nakup vozovnic v predprodaji. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.