Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Spet stavka na italijanskih železnicah

Na italijanskih železnicah se bo jutri, v četrtek 26. novembra, ob 21-uri, začela 21 urna stavka osebja nacionalnega železniškega prevoznika Trenitalie. Po zagotovilih pristojnih bodo hitri vlaki (La Frecce) iz Trsta proti Benetkam in naprej proti Milanu ter drugim večjim italijanskim mestom, vozili po veljavnem voznem redu, brez omejitev. V času stavke bo z vlaki (“Leonardo Express” ) ali nadomestnimi avtobusi zagotovljena tudi povezava med železniško postajo Termini v Rimu in rimskim letališčem Fiumicino. Stavka bo, kot so sporočili iz Trenitalie, trajala do petka, 27. novembra, do 18-ure. Več informacij o stavki in morebitnih težavah je mogoče poiskati na povezavi – http://www.trenitalia.com/tcom-en/Services Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.