Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Med 5. in 7. januarjem stavka v Belgiji

 

Med 5. januarjem, od 22.00, in 7. januarjem, do 22.00, bodo stavkali na belgijskih železnicah, so sporočili iz belgijskih železnic (SNCB). Številni hitri vlaki  mednarodnega prevoznika Thalys (ustanovile so ga belgijske, nizozemske, francoske in nemške železnice), ki vozi hitre vlake po Belgiji, Nizozemski, Franciji in Nemčiji, so odpovedani.  Zaradi stavke bo moten železniški promet, opozarjajo v Thalysu, zato potnikom svetujejo naj v dneh stavke, če je le mogoče,  preložijo svoja potovanja. Več o informacij je na voljo povezavi- https://www.thalys.com/be/en/.