Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Spet brez prestopov med Salzburgom in Münchnom

Po zagotovilu avstrijskih železnic (ÖBB) bo od petka, 18 . decembra, ponovno vzpostavljen nemoten promet mednarodnih potniških vlakov med Salzburgom in Münchnom. Ta je bil zaradi velikega vala migrantev (beguncev) prekinjen, potniki mednarodnih vlakov pa so morali zaradi poostrenega nadzora prestopati v Salzburgu. Pristojni državni organi bodo tudi poslej potnikom mednarodnih vlakov ob prestopu državnih mej poostreno pregledovali osebne dokumente (osebne izkaznice, potne liste…). Bodo pa od petka potniki mednarodnih vlakov iz Ljubljane oziroma iz Zagreba – vlaki(498/499) in (212/213) spet direktno, brez prestopa v Salzburgu, potovali naprej proti Münchnu in Frankfurtu. Več na iskalniku voznega reda – tukaj