Vlada Republike Slovenije je 6. 11. 2021 izdala nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Za potovanje z vlakom v notranjem in mednarodnem prometu ter v tranzitu še naprej ostaja obvezno izpolnjevanje  pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT pri prevozu z javnim potniškim prometom pa ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let, osebam, ki so vključene v storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom je poleg izpolnjevanja pogoja PCT obvezna pravilna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolevnosti, cepljenosti ali negativnem rezultatu testa in veljavnim osebnim dokumentom.
Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

V Bischofshofen, navijati za Petra Prevca

Na finale novoletne skakalne turneje v Bischofshofen se zapeljite z vlakom. Ugodno, brezskrbno in zanesljivo! Peter Prevc, ki je premočno zmagal v Garmisch-Partenkirchnu in Insbrucku  ter premočno vodi v skupnem seštevku turneje, pred zadnjo tekmo turneje v Bischofshofnu, bo zagotovo vesel  množične podpore navijačev iz Slovenije.  Pred  Bischofshofnom je Peter Prevc še povečal  skupno vodstvo na 19,7 točke in se še dodatno približal prestižni nagradi – zlatemu orlu.

Iz Ljubljane se proti Bischofshofnu lahko odpravite  že ob 7.28 ali ob 9.23;  v prvem primeru prestopate v Beljaku in prispete v  avstrijski skakalni center ob 11.03,  v drugem primeru pa se brez prestopanje pripeljete v Bischofshofen ob 13.03. Zadnja tekma novoletne skakalne turneje bo v sredo, 6. januarja, ob 17. uri. Več podatkov o voznih redih najdete na mednarodnem iskalniku voznega reda – http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2.exe/en?ld=15070&seqnr=6&ident=kw.02917670.1451919010&rt=1&rememberSortType=minDeparture&REQ0HafasScrollDir=1. Čas vožnje iz Ljubljane do Bischofshofna je okoli 3 ure in 40 minut.  Vse informacije o ugodnih cenah vozovnic (City Star) in voznem redu vlakov dobite na mednarodnih potniških blagajnah in v Info centrih v Kopru, Ljubljani, Celju in Mariboru.  Vsi, ki se boste v Bischofshofen zapeljali z vlakom, boste lahko sodelovali tudi v nagradni igri za tri povratne vozovnice za vlak iz Ljubljane do Jesenic, v času letošnjega marčevskega skakalnega praznika pod Poncami.