Vlada je izdala odlok za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Za vse potnike v javnem prometu je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT – prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja. Pogoja PCT v javnem prometu ni treba izpolnjevati mlajšim od 15 let, učencem in dijakom.

Za vožnjo z vlakom bodo poleg izpolnjevanja pogoja PCT še naprej obvezni uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok in ohranjanje medsebojne razdalje.

Potniki na vlaku dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT z ustreznim dokazilom o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu.

Iskalnik voznih redov
Spletni nakup vozovnic Preverite, katere vozovnice lahko kupite preko spleta

Zamude mednarodnih vlakov iz Hrvaške

Zaradi tehnične okvare (poškodovane železniške proge  v dolžini  približno 7 kilometrov) je zaprt del železniške proge med Novsko in Zagrebom v smeri hrvaške prestolnice. Vsi mednarodni vlaki, ki vozijo med  Hrvaško in Slovenijo (vlaki št: 410,210,414), imajo ob prihodu v Slovenijo približno uro zamude. Vlaki namreč vozijo po nadomestni (pomožni) poti od Novske preko Sunje in Siska do Zagreba.  Zaradi sanacije omenjene železniške proge med Novsko in Zagrebom, bo nadomestni železniški prevoz  od Novske preko Sunje in Siska do Zagreba predvidoma organiziran do 31. januarja. Potnikom se opravičujemo in zahvaljujemo za razumevanje.